Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΠΕΣΚΕΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.


114 3836
 Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Απριλίου 2017, κάτοικοι από τον Προσφυγικό Συνοικισμό Μελί Μεγάρων, και συγκεκριμένα από τον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, μεταξύ των οποίων και εξ᾿ αίματος συγγενείς του Σεβ. Μητροπολίτου μας, στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου, συνοδευόμενοι από τον Εφημέριο τους Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Κάρκα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και απηύθηνε λόγους πνευματικούς προς το Εκκλησίασμα για την Ανάσταση του Κυρίου μας σε σχέση με τον τρόπο ζωής των Χριστιανών και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την επίσκεψη τους στην Ι. Μητρόπολή, που διαποιμαίνει, και στην Ι. Μονή, ως και για την επικοδομητική επικοινωνία μαζί τους.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκεια του για το επιτελούμενο εκπαιδευτικό – μορφωτικό έργο της Ι. Μονής προς την νεολαία της Πατρίδας μας ως και για την πνευματική προσφορά του επί 23 συναπτά έτη Πνευματικού της εν λόγω Ιεράς Μονής Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαπίου Δρίτσα, εκ Μεγάρων και αυτού καταγομένου.
Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσέφερε ως ευλογία στον π. Ιωάννη ένα επιστήθιο Σταυρό, στους δε ευλαβείς προσκυνητές έδωσε ως ενθύμιο της επισκέψεως τους μια μικρή ευλογία, ενώ η Ι. Μονή παρέθεσε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα.