Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟ).Χάριτι του Αναστάντος Κυρίου διοργανώθη και εφέτος δια δευτέραν συνεχή χρονιάν με πρωτοβουλίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Γενικόν Ιερατικόν Συνέριον του οποίου προστάτης ανεκηρύχθη ο Αγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Στ , ο Αδριανουπολίτης.
Το πρωΐ της Δευτέρας μετά την Κυριακήν του Αντίπασχα ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής προεξάρχοντος του προσκεκλημένου ομιλητού του Ιερατικού Συνεδρίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συνιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκειαν της Θείας Λειτουργίας την διακονίαν του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Αζμανίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ο οποίος ωμίλησε δια την ειρήνην του Αναστημένου Κυρίου, δια τον οραματιστήν Επίσκοπον της τοπικής Εκκλησίας και δια τoν ιερομάρτυρα Άγιον Κύριλλον τον Στ , ανεφέρθη δε και σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την ποιμαντικήν διακονίαν των Κληρικών.
Μετά την Θείαν Λειτουργίαν ετελέσθη η ακολουθία της αρτοκλασίας, αλλά και μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων από αρχής μέχρι και των εσχάτων εις την τοπικήν Εκκλησίαν.
Μετά ταύτα, εις την αίθουσαν του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου εκηρύχθη υπό του Ποιμενάρχου της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν τοπικής Εκκλησίας κ. Παντελεήμονος η έναρξις των εργασιών του 2ου Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τόν προφρόνως ανταποκριθέντα στην πρόσκλησιν του Επισκόπου επίσημον ομιλητήν, Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέπτύξε το θέμα: «Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ιερέως, η ευλάβεια και ο φόβος του Θεού».
Μετά την ενδιαφέρουσαν εισήγησιν, αντηλλάγησαν ερωτήματα και προβληματισμοί μεταξύ των Ιερέων και του Σεβασμιωτάτου – εισηγητού, ενώ οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, θα βοηθήσουν όλους αναμφιβόλως εις την επιτέλεσιν των ποιμαντικών τους καθηκόντων.