Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η Εορτή των Αγίων Ιάσονος, Σωσιπάτρου και Κερκύρας.

IMG_5378.JPG
  Το Σάββατο  29 Απριλίου 2017  τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι όλοι οι άνθρωποι καυχόνται για κάτι. Κυρίως για όσα θα έχουν να θυμούνται οι μετέπειτα γενεές από εκείνους. Ο τόπος μας όμως καυχάται για τους Αγίους του. Σήμερα η Κέρκυρα εορτάζει και πανηγυρίζει  τη μνήμη των Αγίων Ιάσονος, Σωσιπάτρου, μαθητών του Αποστόλου Παύλου, εκείνοι που κήρυξαν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας στους Φαίακες, αλλά και τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κερκύρας.
Ακόμη ο π. Θεμιστοκλής υπογράμμισε τρεις λόγους για τους οποίους σήμερα καυχόμαστε για τους Αγίους Ιάσονα, Σωσίπατρο. Ο πρώτος λόγος είναι η αποστολικότητα των Αγίων, μετεφεραν δηλαδή αυτό που βίωσαν, την κοινωνία αγάπης και την Ανάσταση του Χριστού μας. Εγκατέλειψαν τις ανέσεις και τον τόπο τους, για να κάνουν κοινωνούς της σωτηρίας τους άλλους ανθρώπους. Ο δεύτερος λόγος είναι η ευλογία τους. Ευλογία είναι η παρουσία της Χάριτος του Τριαδικού Θεού στη ζωή των ανθρώπων, όπου ουρανός και γη ενώνονται υπερβαίνοντας έτσι το έδω και το τώρα. Και ο τρίτος λόγος της καύχησής μας είναι ότι οι Άγιοι αποτελούν πρότυπα  ζωής  και Ανάστασης. Εμείς από τη δική μας μεριά  έχουμε αποστολή να υπερβούμε το εγώ μας.
Καταλήγοντας ο π. Θεμιστοκλής αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προέτρεψε τους πιστούς, οι τρεις Άγιοι να αποτελέσουν πηγή ευθύνης για τη ζωή τους, ώστε η αποστολική παράδοση να μην χαθεί από τις καρδιές τους.  
 
IMG_5377.JPG
                                                                                                         
IMG_5369.JPG
 
IMG_5372.JPG
 
IMG_5365.JPG
 
IMG_5370.JPG
 
IMG_5375.JPG
 
IMG_5383.JPG
                                                                                     
IMG_5379.JPG
 
IMG_5380.JPG
 
IMG_5361.JPG