Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου ένα νέο μέλος εντάχθηκε στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δαμάστας.
           Το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετέβη στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας προκειμένου να τελέσει την ρασοφορία της μέχρι πρότινος δόκιμης κας Παντούλας Γεωργαντζά, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Λάρισα και είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας.

          Στη νέα μοναχή ο Ποιμενάρχης μας έδωσε το σπάνιο όνομα Μελανθία προς τιμήν της Οσίας Μητρός ημών Μελανθίας.
          Ευχήθηκε δε στο τέλος της ακολουθίας η νέα Μοναχή να ομοιάσει εις την Αγία της , ως προς την υπομονή και την κατάκτηση εναρέτου ζωής αφοσιωμένη στον Θεό. Την συμβούλεψε δε να συνεχίζει να διακονεί με ζήλο, φόβο και αγάπη την Παναγία επιδεικνύοντας υπακοή στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Ιωάννα καθώς και σε όλα τα μέλη της αδελφότητος.
          Η ακολουθία τελέσθηκε σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και συγκινήσεως παρουσία συμπτωματικώς, πολλών προσκυνητών από την Φωκίδα, οι οποίοι δείχνουν συνεχώς την αγάπη τους προς την Παναγία και τον σεβασμό τους στην Ιστορική Ιερά Μονή Δαμάστας μιας και κοντά στην Ιερά Μονή εθυσιάσθη στις 23 Απριλίου 1821 ο  Εθνομάρτυς Ήρωας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας.
          Ακολούθησαν οι ευχές στη νέα Μοναχή και το καθιερωμένο μοναστριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.