Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

 
  Το απόγευμα της Παρασκευής, 28ης Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε επιστημονική ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Γκίκα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διαμόρφωση της Ταυτότητας των εφήβων και η ευθύνη των γονέων».


Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη λειτουργούσα Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή και παρεκάλεσε το πολυπληθές ακροατήριο Κληρικών, Γονέων και Εκπαιδευτικών να ευρίσκεται κατά το παράγγελμα του Κυρίου σε πνευματική εγρήγορση και να προσφέρει στους νέους την υγιή πνευματική τροφή δια της οποίας θα ωφεληθούν οι ίδιοι, παράλληλα δε θα καταστούν χρησιμότεροι στους συνανθρώπους τους.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο επίσημος προσκεκλημένος π. Αθανάσιος Γκίκας ο οποίος αναφέρθηκε στη σύγχρονη οικογένεια, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Αγία Γραφή, τις ακένωτες πηγές της Πατερικής Θεολογίας, αλλά και επιστημονικές παραπομπές ανέλυσε σύγχρονες παθογένειες του οικογενειακού βίου και κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται χρόνος, μέθοδος και εργασία, αλλά και διάθεση από την πλευρά κυρίως των γονέων ως συνδημιουργών του Θεού και χρεωμένων για την ανατροφή των παιδιών τους. Επεσήμανε ότι βασική μέριμνα των πνευματικών και των κατά σάρκα γονέων είναι η επισήμανση προς τα παιδιά ότι τα ωφελεί η χρήση, όμως τα βλάπτει η κατάχρηση και δανειζόμενος λόγο του Αποστόλου Παύλου υπενθύμισε ότι καλούμαστε να φτάσουμε εις μέτρον ηλικίας, δηλαδή να αντιγράψουμε τη ζωή του Κυρίου μας. Και κατέληξε ότι με πνεύμα αυτοκριτικής, ενδοσκόπησης, θυσίας και επικοινωνίας μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να συμβάλλουμε στην κατά το δυνατό καλύτερη ανατροφή των παιδιών μας.
Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση, διατυπώθηκαν πολλές σκέψεις και κατατέθηκαν προβληματισμοί που διευκόλυναν ακόμα περισσότερο το ακροατήριο.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως.