Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΘΗΒΩΝ.

  Στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, τιμώμενο επ` ονόματι του Αγίου Ιωάννου, του Καλοκτένους, Μητροπολίτου Θηβὼν και Εξάρχου Βοιωτίας, ο οποίος έζησε και διεποίμανε την Εκκλησία τον 12ο αιώνα, τελέσθηκε απόψε τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β' και Θηβών και Λεβαδίας κ. Γεωργίου.
Προσκαλέσαντος τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων, παρουσία του Βουλευτού Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, του Δημάρχου Θηβών, του Αντιπεριφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος, Ενδόξων Εκπροσώπων του Στρατού και της Αεροπορίας και πλήθους πιστών, οι οποίοι συνηύχοντο και αθρόως προσήρχοντο κατά τη διάρκεια της ιεράς Ακολουθίας, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, αφού καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους, αναφέρθηκε με συντομία στην ευγνωμοσύνη, που οφείλει η Βοιωτία στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη, τον Καλοκτένη.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ευθύνη, που κάθε Επίσκοπος φέρει για το ποίμνιό του, εξ αφορμής του ζήλου, που επέδειξε ο Άγιος Ιωάννης για τη διαποίμανση του λαού την εποχή εκείνη και, επιλέγοντας την ομιλία του, σημείωσε με έμφαση ότι συνεχίζεται η παράδοση της καλής και αγίας διαποίμανσης του λαού της Βοιωτίας από Αρχιερείς, που εξεδαπανήθησαν σε αυτή τη διακονία, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, μπορούμε να αναφέρουμε τρεις, παγκοίνως γνωστούς, το Νικόδημο Γραικό, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το σημερινό Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.
  Αύριο το πρωί, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β.