Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

  Σὴμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, επί του ιστορικού λόφου του Βροντάδου, στην Ερμούπολη, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλά, τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο και διακόνους, παρουσία του Αξιοτίμου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, των Αντιδημάρχων κ.κ. Αλεξ. Αθανασίου και Θωμαΐδος Μενδρινού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργ. Δούναβη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Μ. Δαδάου, του επί τιμή Νομάρχη κ. Δημ. Μπάιλα, του Διευθυντού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Μιχαλόπουλου, της Προέδρου του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου και Δημ. Συμβούλου κας Μαρ. Καζαντζάκη, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη δυσπιστία του Θωμά και τόνισε ότι τον Χριστό δεν Τον "ψηλαφίζουμε" με τις αισθήσεις μας, αλλά με την ψυχή και την πίστη μας.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εφεστίου Εικόνος του Ναού, άμα τη επιστροφή της οποίας τελέσθηκαν στον αύλιο χώρο του Ναού τα Αποκαλυπτήρια σήματος- αγιογραφίας, εις τιμήν και μνήμην των θυμάτων της σφαγής της Χίου, το 1822.
  Μετά την ανάπεμψη ειδικής δεήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υπενθύμισε ότι η Ερμούπολη ιδρύθηκε και από τους πρόσφυγες της Χίου, οι οποίοι συνὲβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξή της και υπογράμμισε την οφειλόμενη τιμή και την ευγνωμοσύνη προς όσους, με τη θυσία τους, εξασφάλισαν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και οι Χίοι πρόγονοί μας, με επικεφαλής τον Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνος, οστά του οποίου φυλάσσονται στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος κείται επί του λόφου του Βροντάδου, που ονομάσθηκε έτσι από τους Χίους πρόσφυγες.
  Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού για την ακάματη ποιμαντική τους δραστηριότητα, καθώς και τον χορηγό του σήματος.
  Η Εκδήλωση επελέγη με τον Εθνικό Ύμνο και παραδοσιακούς χορούς της Χίου, που απέδωσαν με επιτυχὶα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου " ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ"