Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κυρίλλεια 2017

Η μνήμη του μαρτυρικού Πατριάρχη Κυρίλλου του ΣΤ´ που η σορός του αγίασε τα ύδατα του ποταμού Έβρου, τιμήθηκε την Κυριακή του Αντίπασχα στο Πύθιο, όπου ο τάφος του, και στη Νέα Ορεστιάδα, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, προσκεκλημένου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος απηγχονίσθη στην Αδριανούπολη, 18 Απριλίου 1821, Δευτέρα μετά του Θωμά, ύστερα από διαταγή του Σουλτάνου. Η σορός του αφού σύρθηκε στα καλντερίμια της πόλης ρίχθηκε στα κρύα νερά της Μαρίτσας (Έβρου). Το σκήνωμα του βρέθηκε από ευλαβείς ψαράδες στο Πύθιο, όπου και το ενεταφίασαν με κάθε μυστικότητα. Το 1834 ο Αδριανουπόλεως Γρηγόριος ο Βυζάντιος, αδελφός του νεομάρτυρος Αγίου Θεόδωρου του Βυζαντίου, έκανε την ανακομιδή των λειψάνων του μαρτυρικού Πατριάρχη και στη συνέχεια τα εναπέθεσε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αδριανούπολης.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος την Κυριακή του Αντίπασχα το πρωί, λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυθίου και στη συνέχεια προέστη της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας του Αγίου. Το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Iερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου.