Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα 50 έτη του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Δαφνίου.


DSC_0052 
Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου 2017 η Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαφνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου ‘’ο Άγιος Γεώργιος’’ οργάνωσαν εκδηλώσεις για την επέτειο των πενήντα χρόνων από τα εγκαίνια του Ενοριακού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κατσούλης, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην πρωτοβουλία του εορτασμού των πενήντα ετών από τα εγκαίνια του Ναού τονίζοντας ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τόσο με την ιστορία του χωριού όσο και με την πολυκύμαντη ζωή των παλαιότερων Δαφνιωτών. Ακολούθως μίλησε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Μαρία Μυλωνάκου, με θέμα: ‘’Ο Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Δαφνίου – Μικρή ιστορική αναδρομή’’.
Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος προέβη σε απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε συγγενικά πρόσωπα αειμνήστων εφημερίων και ιεροψαλτών του Δαφνίου. Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολή μας αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στην Ενορία Δαφνίου τίμησε τους αοίδιμους εφημέριους Δαφνίου π. Αριστείδη Αρριανά και π. Λεωνίδα Αρριανά καθώς και τους αείμνηστους ιεροψάλτες Περικλή Νταλιάνη, Ιωάννη Πετράκο και Θεόδωρο Αργυρόπουλο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου πέριξ του Ναού. Σημειώνεται ότι στον προαύλιο χώρο λειτούργησε έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Ιερού Ναού, ενώ προσφέρθηκαν γλυκίσματα.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Δαφνίου.
(το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Παναγιώτη Περδικούλια)
DSC_0007 DSC_0019 DSC_0023 DSC_0025 DSC_0046 DSC_0039