Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τραγούδια και χοροί από το Λύκειο των Ελληνίδων για τον Αθανάσιο Διάκο.

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση προς τιμήν του Ήρωος της Πόλεως μας Αθανασίου Διάκου διηξήχθη το Σάββατο 29 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
            Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας παρουσίασε στους εκατοντάδες παρευρισκομένους χορούς και έθιμα της Άνοιξης και του Πάσχα, όπως αυτά παραλάβαμε και διατηρούμε μέσα από την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

            Η Εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και του Δήμου Λαμιέων, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ευγενώς και με μεγάλη χαρά παρεχώρησε το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως κίνηση για την οποία η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κα Γεωργία Κανακίδου τον ευχαρίστσησε θερμά και  εκ μέρους και του Διοικητικού Συμβουλίου.
            Η Εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της κας Κανακίδου και στην συνέχεια έλαβε τον λόγο η κα Αφροδίτη Θεοδώρου, Εκπαιδευτικός, Έφορος Φιλολογικού τμήματος του ΛτΕ, η οποία και εξεφώνησε θαυμάσιο πανηγυρικό - Ιστορικό  λόγο για τον Ήρωα - Θρύλο Αθανάσιο Διάκο.
            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος, ως οικοδεσπότης  καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και εξέφρασε την χαρά του και τα συγχαρητήριά του για την πολύ όμορφη εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά:
            «Συγχαίρω όλα τα μέλη του  Λυκείου των  Ελληνίδων και όλους τους συντελεστές  για την όμορφη αυτή  εκδήλωση. Το Λύκειο των Ελληνίδων είναι σημείο αναφοράς πολιτισμού για την περιοχή μας και  παράγει πολιτισμό στα βλαστάρια της κοινωνίας, τα νέα  παιδιά, τα παιδιά μας, τα οποία και καμαρώνω.     Είναι χαρά της Μητροπόλεως μας να βλέπει να παράγεται πολιτισμός και ο τόπος μας είναι πηγή αγιασμού και πολιτισμού».
            Στην συνέχεια τα τμήματα Προσχολικών, Σχολικών και Εφηβικών τμημάτων του ΛτΕ παρουσίασαν έθιμα του Πάσχα και της Άνοιξης από πολλά μέρη της Ελλάδος και χόρεψαν με περίσσια λεβεντιά χορούς απ' όλα σχεδόν τα μέρη της Πατρίδος μας.
            Την επιμέλεια της εκδηλώσεως είχε ο Δάσκαλος χορού του ΛτΕ κος Κωνσταντίνος Καλαθάς, ο οποίος και προλόγιζε τα δρώμενα, τα τραγούδια και τους χορούς κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το καθένα.
            Την ορχήστρα αποτελούσαν οι καταξιωμένοι μουσικοί της δημοτικής μας παραδόσεως, κ. Άρης Ντίνας στο Τραγούδι, κ. Στάυρος Κουσκουρίδας στο Κλαρίνο, κ. Στέφανος Γεωργίου στο Βιολί, κ. Ανδρέας Λενάς στο Λαούτο και κ. Γεώργιος Ντίνας στα Κρουστά.
            Την διδασκαλία και ευθύνη των χορών είχαν οι δάσκαλοι του ΛτΕ κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαθάς, Αποστόλης Πουγκακιώτης, Σταυρούλα Χουσιανίτη, Νατάσα Λάππα και η Έφορος χορού κα Βάσω Ζησοπούλου - Αθανασίου.
            Την επιμέλεια της εμφάνισης των παιδιών με παραδοσιακές στολές είχαν οι κυρίες της ιματιοθήκης του ΛτΕ κες Γιάννα Νικολάου - Καλαθά Έφορος και Ελένη Τσέκου - Ζώη Συνέφορος.
            Την Εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κα Βίβιαν Αργύρη, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος και πλήθος κόσμου, οι οποίοι και καταχειροκρότησαν τα παιδιά για την άψογη εμφάνισή τους.
Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου.