Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Επίσκεψη 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως στο Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο.

Δελτίο τύπου
Ο επίλογος της εκδήλωσης της αφιερωμένης στο Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο  Χρυσόστομο Σμύρνης,   που με επιτυχία είχαν οργανώσει και παρουσιάσει οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ4  του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας,  γράφτηκε σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στη Δράμα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, προκάτοχος του Αγίου Χρυσοστόμου, κάλεσε τους μαθητές και τούς ξενάγησε στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό, τον αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, στον οποίο είχε γίνει η ενθρόνιση του Εθνομάρτυρος.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι καθηγητές τους, κατευθύνθηκαν στο 12ο Δημοτικό, το οποίο είχε ανεγείρει ο άγιος Χρυσόστομος και πληροφορήθηκαν από το Διευθυντή του Σχολείου τους τραχείς αγώνες, στους οποίους αποδύθηκε ο Άγιος  για την καλλιέργεια της παιδείας.
Τελευταίος προορισμός, η επίσκεψη στον νεόδμητο  Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου, ο οποίος εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Βλατίτσης υποδέχθηκε με προσήνεια τους μαθητές και τους συνοδούς τους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη λήψη της απόφασης της ανέγερσης του Ναού.
Η όμορφη εκδρομή έκλεισε με την παράθεση πλούσιου γεύματος στην αρχοντική αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος από το Σεβασμιώτατο κ. Παύλο.
Οι μαθητές, ο Διευθυντής του  4ου Γυμνασίου κ. Δημήτρης Κοντός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Αντώνης Τζημούλης, οι καθηγήτριες κ. Αθηνά Ζέλιου, μαθηματικός, κ. Στέλλα Σαραφίδου, φιλόλογος και η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, φιλόλογος,  επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις  και με βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την πατρική και αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.
Εκ του Γραφείου Τύπου.

για όλες τις φωτογραφίες Εδώ