Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΑΣΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΨΟΥ.


114 1863
Στο Ι. Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού Μαψού λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το πρωί του Σάββατου, 1ης Απριλίου 2017, όπου και ετέλεσε τις ρασοφορίες των δοκίμων Μοναχών, Ανδριανής Μπανταβού, πτυχιούχου βρεφονηπιοκομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομασθείσης σε Νικαρέτη Μοναχή, Αναστασίας Καρδάρη πτυχιούχου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομασθείσης σε Ευφημιανή Μοναχή, και Γεωργίας Κατσαρού, πτυχιούχου της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετονομασθείσης σε Πετρωνία Μοναχή.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και στον Ακάθιστο Ύμνο, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την προσφορά Της στο Γένος μας και στην ανθρωπότητα. Ακολούθως έκανε μνεία στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία και στην υποδειγματική μετάνοιά της, καλώντας τα νέα μέλη της Αδελφότητας του Ι. Ησυχαστηρίου να επιδείξουν ένθεο ζήλο στην πορεία που επέλεξαν δια της αφιερώσεως τους στο Μοναστήρι.
Ολοκληρώσας την ομιλία του, ευχήθηκε στους συμπροσευχηθέντας πιστούς καλό Πάσχα και προέτρεψε την Γερόντισσα του Ι. Ησυχαστηρίου, Μεθοδία Μοναχή, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον νυχθήμερον αγώνα και την επαγρύπνηση της για την συνεχή πρόοδο της Ι. Αδελφότητας.