Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Στα πλαίσια των ομιλιών της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδος την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση για την εφετινή περίοδο στο Κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, με ομιλητή τον Γεώργιο Κρουσταλάκη, ομότιμο καθηγητή της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ Κρουσταλάκης ανάπτυξε το θέμα: «Η θυσιαστική αγάπη  και η διαπροσωπική επικοινωνία στην οικογένεια». Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησε τον καθηγητή για την ομιλία του στην Αργολίδα και του ζήτησε να είναι και πάλι ομιλητής για την επόμενη χρονιά.
Στη συνέχεια ακλούθησε  επίκαιρο μελωδικό πολυθέαμα: «Οίνος και αίνος», με τους Δημήτρη και Βασίλη Χατζηνικολάου. Πρόκειται για ένα βυζαντινό κατανυκτικό δρώμενο, λόγου, ύμνου και εικόνας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί απασχολούσαν  τα παιδιά. Την όλη οργάνωση της τέταρτης Σχολής Γονέων είχε ο Ιερέας π. Δημήτριος Κρουσταλάκης
"O καθηγητής Παιδαγωγικών  Γεώργιος Κρουσταλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Ρώμη και το Βέλγιο. Από το 1979 δίδαξε ως καθηγητής αρχικά στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο "Γενική και Ειδική Παιδαγωγική". Το συγγραφικό του έργο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σημαντικό τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Γαλλικά. 
Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Παν/μίου Aθηνών, ζει μόνιμα στην Αθήνα και πραγματοποιεί ευρύτατο έργο "Κοινωνικής Παιδαγωγικής" με ομιλίες και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο." Να σημειωθεί πως ο κ. Κρουσταλάκης είχε την ιδιαιτέρα ευλογία να συνδέεται πνευματικά πολύ στενά με τον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, καθώς επίσης και τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ