Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Εορτασμός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Καστοριά, (ΦΩΤΟ).

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλλιθέας εορτάστηκε με πανηγυρικό τρόπο η μνήμη των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Των εορταστικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ενώ παρευρέθησαν και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μετά την Λιτή και την Αρτοκλασία μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον Μέγα Κωνσταντίνο και στα χαρακτηριστικά που τον συνόδευαν στη ζωή του και τον κατέστησαν εκκλησιαστικό ηγέτη. Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτανεία στην περιοχή γύρω από τον Ναό.
Την κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, εορταζόντων και μη, αλλά και του σχολείου της περιοχής. Ο Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή των μεγάλων αυτών Αγίων και ανέλυσε το χάρισμα της διοράσεως το οποίο χάρισε ο Θεός στον Μέγα Κωνσταντίνο.