Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ» ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ.

 Αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο γείτων Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, τέλεσε σήμερα την ετήσια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Κληρικών από την Κέα και τη Λαυρεωτική και την παρουσία του παντός έργου αγαθού ιλαρού χορηγού και εκ βάθρων ανακαινιστού του Ναού κ. Αθανασίου Μαρτίνου, του Πλοιοκτήτη κ. Προκοπίου, του νεοεκλεγέντος Επάρχου Κέας-Κύθνου κ. Ιω.
Ευαγγέλου, της νεοεκλεγείσης Δημάρχου Κέας κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, του επανεκλεγέντος Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, της Προέδρου του Συλλόγου Ανωμεριτών κας Φραγκίσκας Κουνάνη και πλήθους προσκυνητών από την Κέα, την Κύθνο, τη Μύκονο, το Λαύριο και την Αθήνα.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη διδασκαλία του σήμερα εορταζομένου Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος, κατά την οποία κάθε άνθρωπος διαθέτει στην ψυχή του καλά και ευγενικά χαρακτηριστικά, τα οποία ο συνάνθρωπός του οφείλει να αναδεικνύει με την ενότητα της αγάπης, αντί, με διχαστικές νοοτροπίες να τονίζει κάθε αρνητικό χαρακτηριστικό του, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι ενότητα και ενότητα είναι αγάπη.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο των κεκοιμημένων στη Μακρόνησο κρατουμένων.
   Ακολούθως, παρετέθη πλούσια δοχή προς τους προσκυνητές από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ενώ πολιτιστικά συγκροτήματα από την Κέα και την Κερατέα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
   Την ευθύνη για την επιτυχή προετοιμασία και άψογη διοργάνωση των Εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κατευθύνεται ήδη προς Έδεσσα, προκειμένου αύριο να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, του ομώνυμου χωριού της Αριδαίας.