Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Κυριακή του Τυφλού στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.

Το πρωί της 3ης Ιουνίου 2019, Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο, τον εφημέριο του ναού π. Κοσμά Θασίτη και τους Διακόνους της Μητροπόλεως π. Παλλάδιο και π. Αθανάσιο.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού και συγκεκριμένα στον τιτάνιο αγώνα των ανθρώπων του ψεύδους.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα βαθιάς συγκινήσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε προς τους πιστούς κατοίκους της ενορίας την αποχώρηση του επί οκτώ χρόνια εφημερίου του ναού π. Κοσμά Θασίτη στην Νότιο Αφρική ώστε να ξεκινήσει τη νέα διακονία του ως Ιεραπόστολος στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας του Κονγκό. Ο Σεβασμιώτατος αφού με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην επί 18 χρόνια διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη μας, ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη στην νέα πολύμοχθη διακονία του. Εν συνεχεία ο π. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη και στήριξή του στο πρόσωπό του τα δεκαπέντε χρόνια της ποιμαντορίας του, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομο και συνεφημέριο του στον Μητροπολιτικό ναό για την άριστη συνεργασία τους σε όλα τα θέματα της ενορίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και όλους όσους βοήθησαν το έργο της διακονίας του στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.  Τέλος τις ευχές και ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος δίνοντάς του ως αναμνηστικό μια Ιερατική στολή.