Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Λήξη Κύκλων Μελέτης Αγ. Γραφής.

Σε μια σεμνή τελετή στον Ι.Ναό Αγ. Τριάδος Γυθείου και με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας έληξαν τα μαθήματα μελέτης Αγίας Γραφής για την φετινή χρονιά.
Την όλη επιμέλεια των συνάξεων αυτών είχε και φέτος η κυρία Κερασία Παπαθανασίου, η οποία με ένθεο ζήλο, πνεύμα θυσίας και αγάπης προς το Χριστό κάθε εβδομάδα πραγματοποιούσε τις αξιόλογες αυτές συνάξεις.

Την κεντρική ομιλία έκανε η φιλόλογος εξ Αθηνών κα Επίχαρη Μιχαηλίδου αναπτύσσοντας με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα: ‘’Χριστός Ανέστη. Εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν’’.
Η χορωδία κυριών υπό την διεύθυνση της κας Βασιλικής Καλυβίτη απέδωσε επίκαιρα άσματα.
Την όλη τελετή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας ότι την καινούργια ζωή, την εν Χριστώ ζωή την βιώνουμε στο χώρο της Εκκλησίας με τά ιερά Μυστήρια, τα μέσα της θείας Χάριτος και κατέληξε παροτρύνοντας το καλοκαίρι να μην είναι περίοδος ραθυμίας αλλά συνεχούς χριστιανικής ζωής και με την μελέτη της Αγίας Γραφής.
Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι και συγκεκριμένα τα Στιχηρά του Πάσχα έδωσαν τον τελευταίο πνευματικό τόνο.
Στη τελετή παρευρέθησαν ο αρχιμ. Νήφων Καρολεμέας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος π. Ηλίας Μανιατάκος.