Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Παρασημοφόρηση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Παρουσία πλήθους προσκυνητών, στις 4 Ιουνίου 2019 στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απένειμε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο την τιμή του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου και περιέβαλε τον Σεβασμιώτατο με το οικείο παράσημο, ήτοι χρυσούν Σταυρόν μετά στέμματος στεφάνης και αστέρος, ως αναφέρεται στην σχετική περγαμηνή: …
Εις επιβράβευσιν της ευσεβείας και ενίσχυσιν της προς τον Πανάγιον Τάφον και την Αγιωτάτην Μητέρα των Εκκλησιών ευλαβούς αυτού διαθέσεως.
Ο Μακαριώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, επαινέσας την αγάπη του Ιεράρχου, αλλά και του Ιερού Κλήρου της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών και του ευσεβούς Πατραϊκού Λαού, προς τα Πανάγια Προσκυνήματα, για την παρουσία τους στους Αγίους Τόπους και την προς  το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφιτικήν Αδελφότητα, συμπαράσταση και επιστήριξη.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μακαριώτατο για την υψίστη προς το πρόσωπό του τιμή,η οποία είναι τιμή δια του προσώπου του και προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών και διεβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο  και η Ιερά Μητρόπολις όπως μέχρι τώρα, έτσι και μετά ταύτα θα είναι στο πλευρό του Μακαριωτάτου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, διότι στην Αγία Γη φυλάσσουν τα ιερά και Πανάγια Προσκυνήματα με την θυσιαστική παρουσία τους και με αυταπάρνηση και φρυκτωρούν για τα απαράγραπτα  εθνικά μας δίκαια .