Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Στην Ανάληψη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών.


 Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου αφίχθη σήμερα από τα Ιεροσόλυμα η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, στην έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη πανηγύρει του Ναού, το διήμερο 5-6/6, το οποίο φέτος θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄.

Την Ιερά Εικόνα κόμισε στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Ιωακείμ και την υποδέχθηκε επισήμως, επικεφαλής του Κλήρου και του λαού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Αμέσως μετά την δέηση, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιωακείμ, στο τέλος του οποίου τις ευχαριστίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, όσο και της ενορίας της Αναλήψεως, για την προσγενομένη τιμή, εξέφρασε ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ακολούθησε η αντιφώνηση του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως, ο οποίος μετέφερε στην Τοπική μας Εκκλησία τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 9/6. Κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της, θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας του Όρους των Ελαιών. Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως τις 10μ.μ.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου.