Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΜΠΟΥΡΤΖΙ).


 Με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και κατάνυξης, το βράδυ της 4ης προς 5ης Ιουνίου 2019 στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγίου Νικολάου Μπούρτζι.

 Στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία εψάλη σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως η Πασχαλινή Ακολουθία την νύκτα της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, διδάσκοντας τους πιστούς το αναστάσιμο περιεχόμενο της ζωής της Εκκλησίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Ιερομ. Πορφύριος Γερμανός και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας. 

Στο ιερό Αναλόγιο απέδωσαν τους Αναστάσιμους Ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Δροσιάς κ. Κυριάκος Ναούμ, με την συμμετοχή μαθητών τους και των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού.

Η Αναστάσιμη  Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλαφάτης.