Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ιερά Αγρυπνία επί τη Αποδόση της Εορτής του Πάσχα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

(Δελτίο Τύπου) Ιερά Αγρυπνία επί τη Αποδόση της Εορτής του Πάσχα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε την τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου, η Ιερά Αγρυπνία επί τη Αποδόση της Εορτής του Πάσχα, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εις την περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά.

Των Ιερών Ακολουθιών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία της, αποδίδοντας κατά θαυμαστό τρόπο τον Αναστάσιμο Κανόνα και τους προβλεπόμενους Ύμνους, η «Ακαδημία Ψαλτικής Μουσικής Ειρμός» υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιώτατου Χοράρχου κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.
Στην ομιλία του προς το φιλακόλουθο εκκλησίασμα το οποίο και παρακολούθησε με αισθήματα χαράς την πανηγυρική ακολουθία, μεταξύ αυτών και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Ανάσταση του Κυρίου μας, είναι το γεγονός εκείνο που χαρίζει ελπίδα. Η λέξη Ανάσταση, είτε ακούγεται σαν ευχή «Καλή Ανάσταση», είτε σαν προσκύνημα «…τήν ἁγία σου Ἀνάσταση ὑμνοῦμε καὶ δοξάζουμε…», είτε ψάλλεται μέσα από τον νικητήριο παιάνα «Χριστός Ανέστη», δίνει σε όλους μας την δυνατότητα της χαράς και της ελπίδας, τα οποία και είναι τα μήνυμα της Αγίας μας Εκκλησίας.
Καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους υγεία και δύναμη, ώστε και πάλι όλοι μαζί του χρόνου να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, βιώνοντας καθημερινά όλα εκείνα τα ουράνια βιώματα της λειτουργικής μας ζωής και παραδόσεως».
Απευθυνόμενος τέλος, στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, τον ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «παρόλο που εποχές είναι δύσκολες και περίεργες, αν υπάρχει αληθινή πίστη στον Αναστάντα Κύριο, θα μπορούμε να πορευόμαστε εκ του ασφαλούς προς την επίλυση όλων των προβλημάτων και των δυσκολιών, για το κοινό καλό των πολιτών και του τόπου μας».
Προ της Απολύσεως ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των παρισταμένων πιστών, ευχήθηκε καταλλήλως στον Σεβασμιωτάτο επ΄ ευκαιρία της 9ης επετείου (05-06-2010) από την Ενθρόνιση του εις Μητρόπολη Λαγκαδά.