Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Χειροτονία Διακόνου στην Αδελφότητα «ΖΩΗ» (ΦΩΤΟ).

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Κυριακή 2.6.2019 την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Αδελφότητος «ΖΩΗ», στην Αγία Παρασκευή Αττικής και εχειροτόνησε Διάκονο τον ευλαβέστατο νέο Σταύρο Στολάκη, τον οποίον έκειρε ο Σεβασμιώτατος Ρασοφόρον Μοναχόν, με το όνομα Σεραφείμ.

Πλήθος Λαού συμμετείχε στην Χειροτονία, οι οποίοι ήλθαν από Πάτρα, από Αθήνα και άλλα μέρη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να ευχηθούν τα δέοντα στον νέο Κληρικό.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο Σεραφείμ, του ευχήθηκε να ευαρεστήση Θεώ και ανθρώποις και να φανή αντάξιος της κλήσεως του Θεού και της λαμπράς πορείας και ιστορίας της Αδελφότητος «ΖΩΗ», η οποία προσέφερε πολλά στελέχη στην Εκκλησία και στην κοινωνία μας και συνεχίζει το λαμπρό και θεάρεστο έργο της προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ανθρώπων.
Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις λαμπρές προσωπικότητες των αοιδίμων, π. Ευσεβίου Ματθοπούλου, π. Σεραφείμ Παπακώστα, π. Θεοδώρου Κωτσάκη , κ.λ.π. και στην εν γένει πορεία της Αδελφότητος, ευχαριστήσας τον Προϊστάμενον αυτής, λαμπρόν, όπως τον εχαρακτήρισε , Ιερωμένον και Ιεροκήρυκα της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, π. Βασίλειον Μπλάνα και όλους τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαϊκούς.
Στην αντιφώνησή του ο π. Βασίλειος Μπλάνας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους της Αδελφότητος και ευχήθηκε εις αυτόν τα δέοντα.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Πατέρων και Λαϊκών στελεχών της Αδελφότητος, που αναπαύονται στην κατακόμβη (κοιμητήριο) της Αδελφότητος, πλησίον του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.




ς .