Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Τελετή Λήξεως των Ιερατικών Συνάξεων της Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως 2018-2019.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η τελετή λήξεως των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κατά το κατηχητικό έτος 2018 – 2019.

Μετά την εναρκτήρια προσευχή τον λόγο έλαβε ο εισηγητής της συνάξεως Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μέγγας, Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου και εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Νικησιάνης, ο οποίος ανέπτυξε και παρουσίασε  το θέμα «Για μια Ορθόδοξη Ποιμαντική της Ενορίας».
Εν συνεχεία και επί μακρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα των φετινών συνάξεων περί της ποιμαντικής τέχνης του ιερέως, τοποθετήθηκε επί του θέματος της εισηγήσεως και επισήμανε το ύψιστο έργο που οφείλει ο Επίσκοπος και ο Ιερός Κλήρος να επιτελεί με φόβο Θεού, δηλαδή την διαποίμανση του ποιμνίου του, να ορθοτομεί τον θείο Λόγο διδάσκοντας τους ευσεβείς χριστιανούς. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνέδρων επί διαφόρων εκκλησιαστικών θεμάτων.
Κατόπιν απηύθυνε σύντομο αποχαιρετιστήριο λογύδριο ο αναχωρών για την Ιεραποστολή στην Αφρική Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πατρική του αγάπη όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη και τους συμπρεσβυτέρους του κληρικούς της Μητροπόλεως μας.
Μετά απηύθυνε σύντομη Προσφώνηση ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος κάνοντας αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά τις Συνάξεις του περελθόντος έτους. Στο τέλος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας για το ανύστακτο ενδιαφέρον του, κατά τη δεκαπενταετή ποιμαντορία του στην Παγγαιωριτική Εκκλησία, για την πνευματική πρόοδο και τον καταρτισμό αξίων λειτουργών της Εκκλησίας και ποιμένων του Ιερού του Κλήρου.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Πρωτοσυγκέλλο της Μητροπόλεως για την σύντομη και περιεκτική ομιλία του, καθώς και τους εισηγητές των Συνάξεων της χρονιάς που πέρασε και όλους τους κληρικούς για την υποδειγματική παρουσία των στις μηνιαίες συγκεντρώσεις.
Μετά το τέλος της Συνάξεως επίσκοπος και ιερείς γευμάτισαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες που διακονούν στο Τραπέζι Αγάπης της Μητροπόλεως μας.