Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αρτης Καλλίνικος: «Καλή επιτυχία στους μαθητές με πίστη στο Θεό».

Τις ευχές του στους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις δίνει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος που τονίζει την ανάγκη της πίστης στο Θεό.

 Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη! Ο Αναστάσιμος αυτός παιάνας αντήχησε την νύχτα της Ανάστασης και θα αντηχεί για αρκετές ακόμη ημέρες, όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Είναι το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας, που, αν γίνει βίωμά σας, θα αντιμετωπίζετε όλες τις δυσκολίες της ζωής με την βαθιά πεποίθηση ότι μετά από κάθε σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση, μετά από κάθε μπόρα βγαίνει και ο ήλιος.
Περάσατε, μια σχολική χρονιά, γεμάτη αγώνες και αγωνίες, κούραση και ίσως ξενύχτια, για να αφομοιώσετε τις γνώσεις, που οι καλοί καθηγητές σας προσπάθησαν, να φυτέψουν στο νού σας. Και τώρα, θα πατήσετε το τελευταίο σκαλοπάτι, την τελευταία πρόκληση, τις εξετάσεις. Αυτές ίσως, κρίνουν την μεθοδικότητα και οργανωτικότητα, με την οποία εργαστήκατε όλη την χρονιά, για να απορροφησετε την γνώση. Να έχετε όμως, στο νού σας, ότι η επιτυχία ή η αποτυχία στις εξετάσεις δεν κρίνουν βέβαια και την προσωπικότητά σας. Απλώς, ανοίγεται ένας δρόμος, αυτός που εσείς νομίζετε, ότι είναι για εσάς ο καλύτερος. Στην άκρη του μυαλού σας, ας υπάρχει πάντοτε η σκέψη, ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι δρόμοι, τους οποίους ο Θεός πιθανόν να επιφυλάσσει για εσάς, που ίσως είναι και οι καλύτεροι. Σας συμβουλεύω, να διελθετε τον χρόνο των εξετάσεων με πολλή και προσεκτική μελέτη, σαν όλα να εξαρτώνται μόνο από εσάς. Αλλά, ταυτόχρονα να αφήσετε την προσπάθειά σας με πίστη στον φωτισμό του Θεού, σαν όλα να εξαρτώνται μόνο από τον Θεόν. Έτσι, το άγχος, που είναι φυσικό να υπάρχει σε εξετάσεις, θα ελαχιστοποιείται, διότι θα έχετε ριχτεί στην αγκαλιά του Θεού με τόση εμπιστοσύνη, όπως το μικρό παιδί στην αγκαλιά της μάνας του. Τότε, θα νιώσετε ελεύθεροι άνθρωποι.

Στην ζωή σας βέβαια, χρειάζεται πάντοτε, να έχετε στο νού σας, και τώρα και πάντοτε, πως ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που κάνει το χρέος του, χωρίς να του το υπενθυμίζουν οι άλλοι. Έτσι, κάνοντας το χρέος σας όλη τη χρονιά, ώριμοι πιά, θα πατήσετε και το τελευταίο σκαλοπάτι της χρονιάς, τις εξετάσεις. Εύχομαι να τις περάσετε με επιτυχία και να πετύχετε τους στόχους σας, δίνοντας χαρά και στους καθηγητές και στους γονείς σας, που τόσο αγωνίζονται και αγωνιούν για εσάς. Εύχομαι ακόμη, μέσα σε έναν κόσμο, που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, να μένετε εδραιωμένοι στην Ορθόδοξη πίστη, μέσα στο Φως της Ανάστασης του Χριστού. Καλή επιτυχία! Χριστός Ανέστη!

Με εγκάρδιες ευχές

Ο Μητροπολίτης

+ο Άρτης Καλλίνικος