Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Κερκύρας Νεκτάριος , Να ομολογούμε με παρρησία τον Χριστό.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στον Βόλο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την θεραπεία  του εκ γενετής τυφλού  από τον Ιησού Χριστό. Το στοιχείο που χρειάζεται να τονιστεί είναι ότι ο Κύριος, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι Εκείνος που εκτελεί το έργο της δημιουργίας. Με την ενανθρώπισή Του ο Υιός έρχεται εις τον κόσμο και αναπλάθει την κτίση. Ο Τριαδικός Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα, εμφυσώντας του πνοή ζωής. Το έργο αυτό της δημιουργίας συνεχίζεται. Βλέπουμε τον Ιησού Χριστό να φτιάχνει πηλό από χώμα και να γιατρεύει τον εκ γενετής τυφλό άνθρωπο, αποκαθιστώντας του το αισθητήριο της οράσεως. Η ευεργεσία αυτή όμως του Χριστού δεν άρεσε στην μερίδα αυτή των Ιουδαίων, οι οποίοι διακατεχόμενοι από φθόνο και μίσος, κατηγόρησαν τον Κύριο, γιατί θεράπευσε τον τυφλό την ημέρα του Σαββάτου. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και η στάση ζωής όλων εκείνων που επαναπαυόμενοι στην τήρηση του γράμματος του νόμου, αδιαφορούν  για τους αδελφούς τους. Αλλά και οι γονείς του τυφλού, δια τον φόβο μην διωχθούν από την συναγωγή, αμφισβήτησαν με τον τρόπο τους το θαύμα του Κυρίου στον υιό τους. Δυστυχώς και εμείς σήμερα πολλές φορές αρνούμαστε τον Χριστό και τις πλούσιες καθημερινές ευεργεσίες Του, από φόβο μην χάσουμε την θέση που έχουμε στην κοινωνία ή στην εργασία μας. Θέλουμε να είμαστε αρεστοί στους ανθρώπους και όχι στον Θεό, αυτή είναι η τραγωδία μας.
Άλλο ένα στοιχείο, που αξίζει να υπογραμμιστεί από την Ευαγγελική περικοπή είναι η πίστη του τυφλού. Ο Χριστός τον ρωτά αν πιστεύει και εκείνος απαντάει καταφατικά. Δεν μπορεί να νοηθεί ζωντανή σχέση με τον Θεό αν δεν υπάρχει πίστη, που μεταφράζεται ως απόλυτη εμπιστοσύνη σε Εκείνον.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να έχουν πίστη στον Αναστάντα εκ νεκρών Κύριο και να ομολογούν με παρρησία τον Χριστό.