Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Το Λείψανο της Οσίας Σοφίας στην Θ. Ανάληψη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ),

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Κλήρος και πλήθος πιστού Λαού υποδέχθηκε το ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας, της εν Κλεισούρα ασκησάσης, εκ της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης.
Παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής, στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ναού της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε το Ιερό Λείψανο της Ποντίας Οσίας, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας αλλά και έντονης συγκίνησης, καθώς η Οσία Σοφία διακόνησε στον συγκεκριμένο Ναό ως νεοκώρος όταν κατέφτασε στην πόλη ως πρόσφυγας και έπειτα αναχώρησε για την Κλεισούρα, οπου και χαριτώθηκε και ευλογήθηκε από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Αμέσως μετά τελέσθηκε η πασχάλιος ακολουθία της Θ' ώρας (απόδοσις του Πάσχα).
η συνέχεια: Εδώ