Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Παρουσία του ΠτΔ εγκαινιάστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος 1 και 2».

4.6.2019     Ώρα ανάρτησης: 11:30:34 PM
Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας, Πολιτείας και ιδιωτών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της Τρίτης από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος 1 & 2», του Ιδρύματος Περίθαλψης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Βαρνάβα Αττικής, όπου τέλεσε τα εγκαίνια ΄παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου, κλήρος και λαός.

Μετά την Ακολουθία του αγιασμού ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος “Κόκκορη” αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδρύματος, αλλά και της συγκεκριμένης δομής, ενώ ευχαρίστησε τους δωρητές, ευεργέτες, αλλά και τους εθελοντές. Ακολούθως παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις του Ιδρύματος.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την αποψινή εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Κλεόπα, ο οποίος, «έθεσε το θεμέλιο, το ξεκίνημα» και εξασφάλισε για την Εκκλησία «με τους δικούς του κόπους, αλλά και όλης της αδελφότητας, αγόρασε σιγά –σιγά όλη αυτήν εδώ την έκταση, που έφτασε περίπου τα 160 στρέμματα, χωρίς να κρατήσουν τίποτε για τους εαυτούς τους».
Έκανε, επίσης, αναφορά στον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, στον οποίο «ανήκει δικαιωματικά, ποιμαντικά η επαρχία» και «ο οποίος», όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν έχει αντίρρηση να συνεργαστούμε από κοινού για το καλό της Εκκλησίας και την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που υποφέρουν».
Έκανε λόγο, ακόμη, για τις οικογένειες με παιδιά που που έχουν νοητική υστέρηση και αναφέρθηκε στην αγωνία των γονιών τους για το ποιος θα τα φροντίσει όταν οι ίδιοι φύγουν από αυτό τον κόσμο, για να τους διαβεβαιώσει ότι «αυτός ο χώρος προσφέρεται». Στην συνέχεια, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην διαδικασία αδειοδότησης, αλλά και στην προσφορά του Αθανάσιου Μαρτίνου και της συζύγου του που «ανέλαβαν και είπαν ότι ‘’αυτό θα το τελειώσουμε εμείς’’». Τους ευχαρίστησε, γιατί «χάρη στη δική τους προσφορά είμαστε σε αυτόν τον χώρο» και τους ευχήθηκε «ο Θεός να τους ενισχύει, να τους δίνει αντίδωρο».

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο στην ανταπόκριση που βρήκε από την Περιφέρεια Αττικής, «και είναι μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η Εκκλησία δεν κοιτάζει μόνο πρόσωπα, δεν κοιτάζει ομάδες, δεν κοιτάζει παρατάξεις, μολονότι διάφοροι διαστρέφουν τα πράγματα. Για εμάς, όλοι είναι πιστοί, παιδιά της Εκκλησίας». Επίσης, μίλησε για την ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στο εν λόγω εγχείρημα και άλλων Υπηρεσιών. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην κ. Δούρου που «όταν είδε το πρόγραμμα, ενθουσιασμένη έβαλε την υπογραφή της».
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι «όλος αυτός ο χώρος προορίζεται να γίνει σχολείο γι’ αυτά τα παιδιά», αλλά και ότι θα υπάρξουν και άλλες δομές για τη φροντίδα τους.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι αυτό το Κέντρο «είναι ένα μήνυμα στη δική μας την εποχή που μας λέγει ότι η Εκκλησία, η Πολιτεία και ο ιδιωτικός φορέας, οι ιδιώτες, όταν θελήσουν, όταν μονιάσουν, όταν συνεργαστούν, μπορούμε να κάνουμε πολλά τέτοια πράγματα».
Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους δωρητές και ευεργέτες.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μιλώντας για τον δωρητή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, αλλά και για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τόνισε πως «η δραστηριότητά σας οδηγεί σε μια δημιουργία που, μέσ’ από τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη, υπηρετεί, στο ακέραιο, τον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Γιατί ο Πολιτισμός μας, αλλά και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, εκεί στηρίζονται: Στον Άνθρωπο. Επιπλέον δε η δραστηριότητά σας είναι υποδειγματική, διότι ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που ο Ανθρωπισμός και η αρχή της Ισότητας επιβάλλουν για όλα εκείνα τα άτομα, τα οποία εμφανίζουν νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός Ανθρωπισμός, η πραγματική αρχή της Ισότητας, σημαίνουν ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε Άνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη, ώστε ο Άνθρωπος αυτός, και ιδίως από την μικρή του ηλικία, να ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τους άλλους και να έχει ίσες ευκαιρίες», ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους και στις εγκαταστάσεις της δομής.