Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΕΠΙ ΤΗ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΣ.

  
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Μάρτυρος, και τοις Ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Αννέων κ. Μακαρίου, Ατλάντας κ. Αλεξίου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κοζάνης κ. Παύλου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Κίτρους κ. Γεωργίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και πληθύος Πρεσβυτέρων από την Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε με θερμούς και συγκινητικούς λόγους τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, για την άφιξη και την επί έξι ημέρες παραμονή στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, διά χειρών του Ηγουμένου της, Αρχιμ. Ευδοκίμου.
  Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον περί Αναστάσεως του Κυρίου λόγο του Αγίου Ιουστίνου, υπογραμμίζοντας την αναγέννηση κάθε πτυχής της ζωής του ανθρώπου, που είχε αλλοιωθεί από το προπατορικό αμάρτημα, και την ανάδειξη της μοναδικότητας του ανθρώπινου προσώπου.