Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα 2019 στο Βόλο.

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Β΄, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6/6 η Ναυτική Εβδομάδα 2019, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και θα διαρκέσει έως τις 14/6. Την Ναυτική Εβδομάδα διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με 43 τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, στις 7μ.μ., στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», θα τελεστούν τα Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Ελένης Παύλου – Grossman, από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο  Β΄, με τίτλο: «Ιερά Προσκυνήματα στην Αίγυπτο. Άγιος Μηνάς Μαριώτης, Αγία Αικατερίνη Σινά, Ιερά Μονή Φαράν».
Στις 8μ.μ., στην Παραλία του Βόλου, έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα τελέσει τον Αγιασμό και θα κηρύξει την επίσημη έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδος 2019. Τον Μακαριώτατο θα προσφωνήσει επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει Συναυλία της Φιλαρμονικής  Δήμου Βόλου, με Μαέστρο τον κ. Βασίλειο Τασούδη. Θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα σε διασκευές των Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου. Σημείο αναφοράς η θάλασσα της Μεσογείου και το ιστορικό νησί της Κρήτης με όμορφα ριζίτικα τραγούδια, προς τιμήν του Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου Β΄, Κρητός και Αγκαραθίτου.
Σολίστ τραγουδιστές:
Βασίλης Αγροκώστας, Κωνσταντίνος Ζεμπίλας και Έρρικα Πατρικίου.
Συμπράττουν: Γιάννης Κουκουνίτσας, Μπουζούκι -  Ηλίας Ρίζος, Ηλεκτρικό μπάσο και Ηλίας Χατζόγλου στο Πιάνο.
Θα ακολουθήσει προσφώνηση της πρόεδρου της  Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας "ΙΩΝΕΣ" κ. Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου, προς τον Μακ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο  Β΄ και η επίδοση αναμνηστικού δώρου.
Παράλληλα, στις 8μ.μ. στον Γυναικωνίτη του Ναού θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας, με θέμα: «Οδοιπορικό στη Μεσόγειο». Θα εκτεθούν φωτογραφίες από την Ελλάδα,  Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Μάλτα, Ρουμανία. Στόχος η παρουσίαση της διαφορετικής οπτικής από την οποία η κάθε χώρα «βλέπει» τη Μεσόγειο.
Την ίδια στιγμή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου θα γίνουν τα Εγκαίνια Έκθεσης Βιβλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας.
Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων θα κάνει ο κ. Νίκος Βαραλής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr
 
Εκ του Γραφείου Τύπου