Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου - Λαγκαδά.

Την Τρίτη 28 Μαΐου ε.ε., ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Διευθυντού του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά κ. Αθανασίου Φυλάκη, ετέλεσε τα εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων Φυσικής-Χημείας και Τεχνολογίας, της σχολικής μονάδας.

Η εν λόγω οργάνωση και ο εξοπλισμός της βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Διευθυντή του Γυμνασίου, απόφαση και συνδρομή του Συλλόγου καθηγητών και τη βοήθεια των μαθητών, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά χορηγών και δωρητών, μεταξύ αυτών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πολλών κατοίκων του Λαγκαδά.
Κατά την διάρκεια της όμορφης εκδηλώσεως παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, σχολικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς, που συνέβαλαν στην δημιουργία των χώρων.
Για τη σημασία, την εξέλιξη και την οργάνωση της Βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων του Σχολείου μίλησε στους παρευρισκόμενους ο Διευθυντής κ. Αθάνασιος Φυλάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εθελοντική βοήθεια των ίδιων των παιδιών, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος αφού συνεχάρη την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια όλων των ανθρώπων, αναφέρθηκε στην σημασία της ιδρύσεως μιας βιβλιοθήκης καθώς επίσης και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ένα βιβλίο στην δημιουργία των χαρακτήρων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το βιβλίο ποτέ δεν σβήνει εν΄ αντιθέσει με το ηλεκτρονικό στίγμα που κάποτε χάνεται, προτρέποντας τα παιδιά να έχουν πάντοτε ερευνητική διάθεση για την αναζήτηση του κάθε τι τόσο της καθημερινότητας, όσο και του μέλλοντος.
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης και των Εργαστηρίων όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας, των αιθουσών οι οποίες είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν άνεση και ευχάριστο περιβάλλον στους αναγνώστες.