Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ «ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ»...





Του Αρχιμανδρίτου Ρωμανού Αναστασιάδη,
Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να μεσολαβήσει για την επίλυση του Ουκρανικού Εκκλησιαστικού Ζητήματος και, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν το θέμα, πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό συναντήσεις με διαφόρους Προκαθημένους τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ο ίδιος και η Εκκλησία της Κύπρου επισήμως κρατούν ουδέτερη στάση, αν και μερικές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους να τις ερμηνεύσουν (ή παρερμηνεύσουν) ως εξυπηρέτηση στα συμφέροντα του «ξανθού γένους»… Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ο Μακαριώτατος έχει τέτοια πρόθεση, αλλά ότι είναι ειλικρινής στην εκπεφρασμένη βούλησή του να συνεισφέρει με κάθε δυνατό μέσο για την αποφυγή ενός οριστικού Σχίσματος μέσα στην Ορθόδοξο Εκκλησία. Και εύχομαι να βρει την δέουσα ανταπόκριση από εκείνους που κυρίως ευθύνονται για την παρούσα αρνητική συγκυρία, όπως και η ίδια η Εκκλησία της Κύπρου κατήγγειλε με συγκεκριμένες αυστηρές επισημάνσεις στα υπ’ αριθμ. 2, 3, 4 και 5 σημεία του Ανακοινωθέντος της 18ης Φεβρουαρίου 2019.

Επειδή όμως η Εκκλησία της Κύπρου κινείται με προσεκτικά βήματα, λόγω και του μείζονος Εθνικού Ζητήματος της Κατοχής της βόρειας Κύπρου, στο παρόν κείμενο επιθυμώ να επισημάνω κάποια ενδιαφέροντα προς μελέτη στοιχεία προς τους Κυπρίους αδελφούς μας, οι οποίοι ακόμη θρηνούν θύματα και ζημίες από αυτήν την εισβολή και κατοχή, πολλοί δε εξ αυτών απώλεσαν τις περιουσίες τους στα Κατεχόμενα. Το «ξανθό γένος», που δυστυχώς έχει μεγάλη διείσδυση στην εν γένει ζωή και πραγματικότητα της Κύπρου -ιδιαίτερα δε σε εκκλησιαστικούς παράγοντες της Μεγαλονήσου- δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους, όπως επιχειρεί να τους πείσει η επιτήδεια προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από την εισροή άφθονου ρωσικού χρήματος… Αντιθέτως, το «ξανθό γένος» περνάει όμορφες διακοπές, αγοράζοντας ακόμη και ακίνητα, στα Κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου, χωρίς κανένα δισταγμό. Και φυσικά δεν ενδιαφέρεται για το ότι αρκετές από τις εκτάσεις γης, όπου έχουν ανεγερθεί τα ξενοδοχεία και οι λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις ή τα ακίνητα τα οποία αγοράζονται, αφαιρέθηκαν βίαια από τους νόμιμους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους μετά την εισβολή του 1974.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνεται η ύπαρξη πολλών ρωσόφωνων ιστοσελίδων, οι οποίες διαφημίζουν διακοπές και ακίνητα στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Αν ψάξει κανείς στο Google με τους όρους αναζήτησης «отдых северный кипр» (=διακοπές βόρεια Κύπρος) ή «недвижимость северный кипр» (=ακίνητα βόρεια Κύπρος), θα βρει πάμπολλα αποτελέσματα και προσφορές, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για παρόμοιες αναζητήσεις σε άλλες γλώσσες.

Για παράδειγμα, ιστοσελίδες για διακοπές στη βόρεια Κύπρο είναι οι εξής:






Ενώ ιστοσελίδες για αγορές ακινήτων στη βόρεια Κύπρο:









Μάλιστα, πολλές από τις ρωσόφωνες ιστοσελίδες για αγορά ακινήτων στα Κατεχόμενα προσφέρουν ταυτόχρονα και δάνειο καθώς και την άδεια παραμονής!

Την έντονη οικονομική και όχι μόνο παρουσία του «ξανθού γένους» στη βόρεια Κύπρο επιβεβαιώνει και η ύπαρξη μιας σχισματικής ρωσικής ενορίας στα Κατεχόμενα: https://pravkipr.ru/

Πρόσφατα διαβάσαμε με πολλή θλίψη για έναν παλαιό ναό που καταρρέει στην κατεχόμενη Αχερίτου, για τον οποίο θρηνούν οι Κύπριοι και χρειάζεται άμεσα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Αλλά το «ξανθό γένος» επενδύει αλλού τα ρούβλια του...

Μήπως ήλθε επιτέλους η ώρα να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν οι αδελφοί μας Κύπριοι, να πάψουν να γίνονται με τόση ευκολία και προθυμία θύματα των ψεύτικων ρωσικών υποσχέσεων και να καταλάβουν τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας και χρήματος του «ξανθού γένους», το οποίο σύντομα θα γίνει ιδιοκτήτης της μαρτυρικής γης των προγόνων τους;