Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας.

 
image1.JPG
  Με μεγάλη κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους λαού  και την συμμετοχή πολλών κληρικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαϊου 2017 η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή, στην περιοχή Κανόνι Κερκύρας.

Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι όπως οι άνθρωποι απευθυνόμαστε στη φυσική μας μάνα, για να μοιραστούμε τα παράπονα και τους καημούς μας και να λάβουμε παρηγοριά, έτσι απευθυνόμαστε και στην πνευματική μας μητέρα Κυρία Θεοτόκο, για να λάβουμε παρηγοριά σε μια εποχή αδικίας που υφιστάμεθα και ως πρόσωπα και ως λαός από τα συμφέροντα, την εξουσία και το ψεύτικο που προβάλλεται ως αληθινό. Εκείνη μεσιτεύει στον Υιό Της και ποτέ δεν μας αφήνει. Αυτή είναι και η επικαιρότητα του θαύματος, με το οποίο η Παναγία στα χρόνια της βενετοκρατίας έδωσε την όραση στο νεαρό Στέφανο, ικανοποιώντας την παράκληση της μητέρας του μετά από ολονυκτία μπροστά στην εικόνα Της στην Κασσιώπη.
Αξιοσημείωτη τέλος ήταν η παρουσία πολλών νέων παιδιών, όπως επίσης και γυναικών με παραδοσιακές στολές από τη Λευκίμμη.
 
image5.JPG
 
image6.JPG
 
image2.JPG
 
image3.JPG
 
image4.JPG
 
image9.JPG
 
image8.JPG