Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Τα εγκαίνια στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

9.5.2017

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο (Π.Π.Ε.Κ.) της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μητρόπολη, παρουσία Μητροπολιτών από την Βόρεια Ελλάδα, Επισκόπων, Πολιτικών Αρχών, Κλήρου και λαού.

Τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του καλωσόρισε ο υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Κέντρου, π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, ο οποίος παρουσίασε τις δομές και τις δράσεις του Προκοπείου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές της Μητροπόλεως, αλλά και στην προσφορά του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκοπίου στην τοπική κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα της εποχής τονίζοντας πως «παρά τις δυσκολίες κρύβεται πολύ αισιοδοξία και μπορούμε ακόμη να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» Μίλησε για την προσφορά των ανθρώπων στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σημειώνοντας πως η Εκκλησία παίρνει κουράγιο από τους ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε πως «όλοι έχουμε υποχρέωση από όποια θέση βρισκόμαστε να βοηθάμε να ξεπεραστεί η κρίση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή, φοβάμαι, θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο στεγάζονται Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, Θεατρική Ομάδα, καθώς και η Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως.