Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πελλάνας.

3

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Πελλάνας. Απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για τους δύο τιμώμενους Αγίους κάνοντας αναφορές στο σήμερα και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραδειγματιστούμε από τον βίο τους.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία συνεχάρη τον μαέστρο κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο και τα μέλη της βυζαντινής χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης που με την παρουσία τους έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στον εορτασμό, ενώ ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς της ενορίας να έχουν την ευλογία και την προστασία των δύο Αγίων.
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου Πανοσ. Αρχ. π. Ευσέβιος Ρασσιάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους της Ενορίας για την παρουσία του στην πανήγυρη και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της περιοχής. Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.
Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε σε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό Μυρτιάς.
(το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Αθανάσιου Ρουμελιώτη)
8 1 7 5 14