Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΜΕΡΤΥΡΗ.


114 4143
 Την Θ. Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου, κτήτορος και Α΄ Ηγούμενου της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, κυρού Προκοπίου Μερτύρη, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στην ως άνω Ι. Μονή, σήμερα Σάββατο, 13 Μαΐου 2017.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεολόγος Καρτέρης της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο Αιδεσ. π. Αναστάσιος Κοΐνης και ο Διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Χρύσανθος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημόσυνου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την προσευχητική τους παρουσία και κάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου να απευθύνει λόγο παρακλήσεως και πνευματικής οικοδομής στους ευλαβείς πιστούς.

Στον λόγο του ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την ευλογία, που του επεφύλαξε, να λειτουργήσει στο μοναστήρι του πνευματικού του πατρός και ανέσυρε από την μνήμη του ευλογημένες στιγμές πνευματικής συναναστροφής με τον μακαριστό γέροντα, τις οποίες μοιράστηκε με τους παρισταμένους. Συγκεκριμένα, επεσήμανε την αρετή της αγάπης, που χαρακτήριζε τον αοίδιμο γέροντα, την υπακοή του στην Εκκλησία και τον Επίσκοπο και την παροιμιώδη αφοσίωσή του στον τραυματισμένο από την αμαρτία άνθρωπο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργιάς ακολούθησε τρισάγιο επί του τάφου του κτήτορος και καθηγούμενου κυρού Προκοπίου, ενώ εκ μέρους της Ι. Μονής παρετέθη γεύμα προς όλους τους προσκυνητές, που συνέρευσαν για να προσευχηθούν υπέρ αιωνίας αναπαύσεως του αοιδίμου Γέροντος.