Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγ. Λαζάρου - Ευαγγελισμού.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ετελέσθη το εσπέρας της 7ης Απριλίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Δικαίου και Φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου, εις το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της περιοχής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πλήθος ευλαβών πιστών και προσκυνητών προσήλθαν και εφέτος από πολλές περιοχές της Μακεδονίας για να παραστούν προσευχιτικός σε ένα από τα λαοφιλέστερα και ονομαστά πανηγύρια της Βορείου Ελλάδος, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μία περιοχή όπου ο Άγιος Λάζαρος ή «o Παππούς Λάζαρος», όπως συνηθίζεται να τον λένε οι κάτοικοι του χωριού, τον οποίο όλοι ανεξαιρέτως τον θεωρούν μέλος και προστάτη της οικογένειας τους και σε όλα τα σπίτια υπάρχει τουλάχιστον από μία εικόνα του Αγίου πάντοτε τοποθετημένη σε περίοπτη θέση.
Όλοι οι κάτοικοι του οικισμού έχουν να διηγηθούν μία προσωπική ιστορία, κατά την οποία ο Άγιος τους βοήθησε ώστε έχουν ευτυχή κατάληξη σε κάθε πρόβλημα που τους παρουσιάζονταν, ενώ εις το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο χτίστηκε από τους πρόσφυγες όταν εκείνοι βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή μετά από τον ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες Πατρίδες, υπάρχουν αποτυπωμένα, στην βελούδινη κουρτίνα της Ωραίας Πύλης, ίχνη από τις παλάμες του Αγίου.
Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κα. Χαγιέτ Σουλτάνα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Βόλβης και Λαγκαδά, καθώς και αντιπροσωπίες των Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων της περιοχής, ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και κρατώντας τα διακριτικά τους λάβαρα ανά χείρας.
Στην ομιλία του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου το οποίο και μας προαναγγέλλει την Ανάσταση του Κυρίου μας, σημειώνοντας ότι αυτό το θαύμα μας δείχνει ότι κάποια ημέρα και εμείς θα Αναστηθούμε και εμείς και θα κληθούμε να ζήσουμε αιωνίως μαζί με τον Αναστάντα Κύριο.
Ο Άγιος Λάζαρος με την Ανάστασή του μας λέει ότι, δεν είναι η παρούσα ζωή αυτό το πανηγύρι της ματαιότητας που βλέπουμε, αλλά υπάρχει η Αιώνιος Ζωή, για την οποία μας έχει πλάσει ο Θεός.
Θα πρέπει να έχουμε αληθινή Πίστη προς τον Αναστάντα Κύριο, ο οποίος με τον θάνατο Του κατάργησε την φθορά, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί το γερό εκείνο θεμέλιο το οποίο θα μπορεί να μας κρατά όρθιους.
Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε εξ αφορμής των δύσκολων ημερών που διανύουμε ότι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε δίπλα και κοντά μας τον ίδιο τον Αναστημένο Κύριο, ο Οποίος με το κλητήριο άγγελμά Του «δεῦρο ἔξω», λέει στον καθένα από εμάς, να βγούμε από τον τάφο της αμαρτίας και της φθοράς που μας αλλοιώνει το παρών και το μέλλον και να ζήσουμε την πραγματική ομορφιά της ζωής, την Ζωή της Καινής Κτίσεως.