Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος - Μελισσοχωρίου.


Η εορτή της Εγέρσεως του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου, πρώτου Επισκόπου Κιτίου, τιμήθηκε σεμνοπρεπώς το Σάββατο, προ της Κυριακής των Βαΐων, 08 Απριλίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους μεταξύ αυτών και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλου Κεχαγιόγλου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε βασικές έννοιες της Πίστεως μας καθώς επίσης και στην σημερινή εορτή υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, η Ανάσταση του Λαζάρου είναι το γεγονός εκείνο που αποτρέπει την πορεία του καθενός προς τον θάνατο και παράλληλα μας καλεί να ζήσουμε αυτή Ζωή της Αναστάσεως.
Με την φράση «Δεύρω Έξω» που απευθύνει ο Κύριος, καλεί και εμάς να βγούμε από τον «τάφο της εγωπαθείας, των κακών λογισμών, του εγωισμού και των συσχηματισμών με τα μάταια πράγματα του κόσμου αυτού», και να ζήσουμε την κοινή Ανάσταση την οποία πιστώνει και βεβαιεί και ο Λάζαρος, που ήταν Δίκαιος και Άνθρωπος του Θεού, γι΄ αυτό ήταν και Φίλος του Χριστού.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, επισκέφτηκαν στο Επισκοπείο το κατηχητικό τμήμα των μικρών παιδιών της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδά, όπου και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Λαζάρου, δίδοντας έτσι και αυτά, με τον δικό τους τρόπο, το μήνυμα της Αναστάσεως του Λαζάρου και συνεχίζοντας την διατήρηση των παραδόσεων της πατρίδος μας, οι οποίες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.