Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου Επισκόπου Νέων Πατρών.


Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου Επισκόπου Νέων Πατρών, ενός εκ των Φθιωτών Αγίων,  το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου 1 Απριλίου, στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.
            Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο ιερό παρεκκλήσιο, το μοναδικό προς τιμή του Αγίου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου,  χοροστάτησε και ωμίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο φρικτό μαρτύριο του Αγίου, τον οποίον σφαγίασαν το έτος 1711 οι αλλόφυλοι την παραμονή του Ακαθίστου ύμνου την ώρα που λειτουργούσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης, μπροστά στην Αγία Τράπεζα παρουσία του ποιμνίου του και στην συνέχεια έσυραν το άψυχο σώμα του στους δρόμους της Υπάτης προς εκφοβισμό των Χριστιανών.
            Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στους πιστούς ότι, πρώτος στόχος των Τούρκων ήταν οι Πατριάρχες, οι Επίσκοποι, οι Ιερείς και οι μοναχοί διότι αυτοί διατηρούσαν και διέδιδαν την Ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη πίστη στα Ελληνόπουλα και εμπόδιζαν την ισοπεδωτική μανία των Τούρκων κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Οι Άγιοι αυτοί νεομάρτυρες μαρτυρούσαν υπέρ Χριστού και υπέρ της Πατρίδος.
            Σήμερα 300 χρόνια μετά το μαρτύριο του Αγίου Γρηγορίου αν και είμαστε ελεύθεροι έχουμε άλλου είδους υποδούλωση. Είμαστε δέσμιοι της Νέας Εποχής η οποία είναι η ισοπέδωση των πάντων. Μπορεί να είμαστε υπό οικονομική και ηθική κατοχή αλλά η ψυχή μας μένει ελεύθερη μόνο όταν είναι δοσμένη στον Θεό. Η ψυχή φυλακίζεται μονό με την αμαρτία, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος.
            Κλείνοντας το κήρυγμά του παρότρυνε τους πιστούς να έχουν ανδρείο φρόνημα μιμούμενοι τους Αγίους Νεομάρτυρες, όπως και τον τιμώμενο Άγιο Γρηγόριο Επίσκοπο Υπάτης, του οποίου ευχήθηκε να έχουμε  ακοίμητες τις πρεσβείες.
            Ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας και ευλογίας πάντων των εορταζόντων την ιερά μνήμη του Αγίου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσεφέρθη κέρασμα σε όλους τους εορταστάς.
    Ακούστε το απολυτίκιο του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νέων Πατρών ποιήμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νικολάου.