Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Απόψε η Παναγία μίλησε στις καρδιές μας.


 Με εκκλησιαστική κατάνυξη και ιδιαίτερο σεβασμό προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου εψάλη την Παρασκευή 31 Μαρτίου ε.ε , το απόγευμα,  η ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου.
          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στην ακολουθία που εψάλη στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

           Στο τέλος της ακολουθίας ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς το θεοσεβές ποίμνιο ανέφερε χαρακτηριστικά:
          «Αδελφοί μου απόψε το κήρυγμα περιττεύει διότι η Παναγία μίλησε στις καρδιές μας. Γέμισε την ψυχή μας με γαλήνη και χάρη Θεομητορική.
          Όλες αυτές οι Παρασκευές της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι μια έκρηξη πίστεως του λαού που εκφράζεται με την αθρόα προσέλευσή του σε όλους του Ιερούς Ναούς της Ορθοδοξίας και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα. Ο λαός μας έχει ακόμη πίστη.
          Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει το γεγονός όταν βλέπουμε νέους γονείς και γιαγιάδες να δείχνουν στα παιδάκια τους πως να κάνουν σωστά το σημείο του  σταυρού ενώπιον της Αγίας Εικόνος της Παναγίας. Η παράδοση της κατηχήσεως στην Ορθόδοξη πίστη συνεχίζεται.
            Όσο κι αν αυτοί που διοικούν το κράτος θέλουν η Ελλάδα μας να γίνει ουδετερόθρησκο κράτος , στην Πατρίδα μας  δεν έχει απλωθεί η αθεΐα. Δεν πρέπει να τα χάνουμε διότι η βάση είναι ο λαός και το αποδεικνύει με την πίστη του, η οποία δεν είναι επιφανειακή αλλά πίστη ουσιαστική  που βγαίνει μέσα από την καρδιά μας και εκφράζεται με την αγάπη μας στον Χριστό και τον άνθρωπο. Δοξάζω το Θεό που έχουμε τέτοιο λαό».
            Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε:
            «Όσο κι αν οι εχθροί μας έχουν οργανωθεί, εκείνη που μας υπερασπίζεται και έχει το κράτος απροσμάχητον, είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός, η οποία δεν ηττάται ποτέ.
            Όταν υπάρχει τόσος λαός που προσεύχεται και παρακαλεί την Παναγία θα μας αφήσει απροστάτευτους; Η πολιτεία μπορεί να γίνει δυνατή αν εμπνέεται από την Υπεραγία Θεοτόκο.
            Αδελφοί μου να παρακαλούμε την Παναγία να μας προστατεύει πάντοτε κι εμείς να υπακούμε στις επιθυμίες και τις εντολές της. Καλή Ανάσταση».