Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.

Με κάθε λαμπρότητα αναχώρησε από την πόλη του Άργους το τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του προφήτη Προδρόμου του Βαπτιστή( κάτω σιαγόνα),μετά από την τριήμερη παραμονή του στην πόλη. Την παρασκευή 31 Μαρτίου το απόγευμα ,ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου έφερε το Ιερό λείψανο προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους.

Το Ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία κλήρου και λαού. Την Κυριακή  2 Απριλίου το πρωί ο Μητροπολίτης Ζιχνών τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία  στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους . Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου και ακλούθησε ομιλία του  Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Αργολίδος με θέμα την θεία λειτουργία. Ακολούθως το Ιερό λείψανο μεταφέρθηκε για ολιγόωρη προσκύνηση στον ιστορικό Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο Αργος. Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου μετέφερε ο Μητροπολίτης Ζιχνών Ιερόθεος. Ακολούθησε παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και κατόπιν αναχώρησε από την πόλη του Άργους.
Το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου, φυλάσσεται στην γυναικεία  Ιερά μονή Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Δομήρου Ροδολείβους Σερρών και ήρθε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,  το 1922 από τον Πόντο.
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ