Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Ε΄ Κυριακή Νηστειών – Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμου Νικολόπουλου, με θέμα: «Παναγία: η ανατροπή.»

 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με ξεχωριστή ευλάβεια τελέστηκε ο κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (λεωφ. Βουλιαγμένης) και Α΄ Γραμματέα – Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα:
«Παναγία: η ανατροπή».

Ο ομιλητής, ο οποίος διακρίνεται για το σύγχρονο θεολογικό του λόγο, αναφέρθηκε στο προπατορικό αμάρτημα, το οποίο αποτελεί προσβολή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και όχι προσβολή του ανθρώπου προς τον Θεό. Επισήμανε ότι όταν μιλάμε για την Παναγία, η Εκκλησία χαίρεται για το γεγονός ότι Εκείνη έκανε ό,τι δε μπορέσαμε να κάνουμε εμείς. Ανέστρεψε την πορεία της Εύας προς την πτώση. Έφερε τη μεγάλη ανατροπή με την ενότητα του ανθρωπίνου γένους, του άνδρα και της γυναίκας επιτελώντας το θέλημα του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Τόνισε επίσης ότι η Κυρία Θεοτόκος υπερβαίνει τους μάρτυρες, παρόλο που δε μαρτύρησε. Αψήφησε την αυστηρότητα του μωσαϊκού νόμου, καθώς το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η επιτέλεση του θελήματος του Θεού. Και είπε ένα ολοκάρδιο ΝΑΙ στο σχέδιο της ενανθρωπήσεως του Θεού, απαλλάσσοντάς μας από το προπατορικό αμάρτημα.
Ευχήθηκε τέλος στην εβδομάδα που θα διέλθουμε να κυριαρχήσει η πνευματική ησυχία και η κατάνυξη.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234