Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Βυζαντινό Πολυθέαμα «Οίνος και Αίνος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βυζαντινό Πολυθέαμα «Οίνος και Αίνος»

Την Παρασκευή 7 Απριλίου το βράδυ στις 8.30’ θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως το βυζαντινό πολυθέαμα «Οίνος και Αίνος» με  τροπάρια της Ορθόδοξης Υμνογραφίας που συνδυάζει τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη υμνογραφία. 

Η τιμή εισόδου είναι 3€ για τα λειτουργικά έξοδα της αιθούσης.
Το Βυζαντινό πολυθέαμα «ΟΙΝΟΣ & ΑΙΝΟΣ»  είναι ένα κατανυκτικό δρώμενο  που οδηγεί  τον Οίνο σε Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε. Το πρωτόγνωρο Βυζαντινό πολυθέαμα: «Οίνος και Αίνος», με  τροπάρια της Ορθόδοξης Υμνογραφίας είναι μια εναλλακτική πρόταση για περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει του έτους που συνδυάζει τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη υμνογραφία. 

Ο μουσικοσυνθέτης και ιεροψάλτης Βασίλης Χατζηνικολάου θα ερμηνεύσει ζωντανά ενορχηστρωμένους ύμνους, ενώ παράλληλα σε γιγαντοοθόνη θα παρεμβάλλονται υπέροχες εικόνες που θα συνδυάζονται αρμονικά με τα ψαλμικά ακούσματα. Τα κείμενα θα παρουσιάζει ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως