Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.


Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, έμπροσθεν της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Βουρλιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντος Αλεξίου και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ του τέλους της Ακολουθίας του Ακαθίστου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Γέροντα Αλέξιο, ευχαριστώντας τον τόσο για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όσο και για τη συμμετοχή του στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Ο άγιος Καθηγούμενος, αφού απηύθυνε με τη σειρά του θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Ακαθίστου, στη συνέχεια, με λόγια απλά γεμάτα μεστότητα, ανέπτυξε ομιλία, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Οι τόσο δημοφιλείς σε όλους μας «Χαιρετισμοί της Παναγίας», οι οποίοι αποτελούν μία θριαμβευτική εξύμνηση της Ενανθρώπισης του Υιού και Λόγου του Θεού μέσω της Υπεραγίας Θεοτόκου, έδωσαν την αφορμή στον Γέροντα Αλέξιο να αναφερθεί στη μεγάλη τιμή και ευλάβεια, αλλά και στην βαθιά πίστη των μοναχών του Αγίου Όρους, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αθωνικού μοναχισμού η Παναγία ήταν και παραμένει η Προστάτιδα, η Μητέρα και το Ιερό εκείνο Πρόσωπο που φυλάει και προστατεύει το Άγιο Όρος και τους ασκούμενους σ’ αυτό Πατέρες, επαγρυπνώντας και πρεσβεύοντας γι’ αυτούς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τον άγιο Καθηγούμενο, πρόσφερε ως ευλογία μία Εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας και το ιστορικό Λεύκωμα για τα 90 χρόνια του Ιερού Ναού.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.