Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Χειροθεσία Πνευματικού στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος.


003
Το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με την παρουσία πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στον τρόπο που θα πρέπει να βιώσει κάθε Χριστιανός την Μεγάλη Εβδομάδα τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει μία ‘’πνευματική παρένθεση’’, αλλά εφαλτήριο μίας νέας πιο ενάρετης ζωής.
Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος προεχείρισε σε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπάρτης και εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την υψηλή αποστολή που αναλαμβάνει ο π. Σεραφείμ καθώς η πνευματική πατρότητα αποτελεί μεγάλη ευθύνη απέναντι σε Θεό και ανθρώπους. Επίσης εκθείασε την μέχρι τώρα προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και του ευχήθηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.
Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας διένειμε, ως ευλογία, από ένα βιβλίο σε όλους τους συμπροσευχούμενους πιστούς ευχόμενος καλή Μεγάλη Εβδομάδα και ευλογημένο Πάσχα.

006 007 016 013 018 021 027 028 030 009 035