Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.

Δελτίο τύπου
Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων. Το αναστάσιμο κλίμα επέτεινε η Θεομητορική Εορτή, η οποία είλκυσε πλήθος  θεοτοκόφιλων πιστών από όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στη γιορτή έστρεψε  νοσταλγικά το νού όλων στο κλεινό Φανάρι και στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, καθώς η σημερινή μέρα συνδέεται στενά με το θαύμα που συντελέστηκε εκεί και προανάγγειλε την πτώση της Βασιλεύουσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα είναι ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα «παλάτια των πηγών», στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.
Εκ του Γραφείου Τύπου.