Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος στους Κοινοπιάστες.

 
IMG_0617.JPG
  Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον ιερό ναό της Υ.Θ. Ελεούσης, στο χωριό Κοινοπιάστες.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι ο Χριστός προετοιμάζει τους Μαθητές Του για το Πάθος και την Ανάστασή Του. Ο Κύριος έρχεται διαχρονικά και μιλά στον καθένα μας. Όλοι μας ζούμε σε μια αναμονή, απο την παρούσα κιόλας ζωή, της αιωνιότητος, της αγιότητος και της αφθαρσίας. Καλείται ο καθένας μας, να ανασυντάξει πνευματικά τον εαυτό του. Ο Χριστός λέει στους Μαθητές Του, “ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα”. Η εν Χριστώ ζωή έχει  τη θεώρηση  της αιωνιότητος και της κοινωνίας μετά του Θεού, οι οποίες βιώνονται από την παρούσα ζωή.  Αν δεν υπάρξει  η πνευματική ανάβαση, θα μείνουμε στάσιμοι στον πνευματικό μας βίο. Εαν δεν απαλλαγούμε με κάθε τι το οποίο έρχεται ως εμπόδιο στην κοινωνία μας με το Χριστό, τότε δεν μπορούμε να πλησιάσουμε το Θεό. Ανάλογα με την εσωτερική και πνευματική  του δύναμη ο άνθρώπος πλησιάζει περισσότερο ή λιγότερο το Θεό. Ο Χριστός καθώς προετοίμαζε τους Μαθητές Του για το εκούσιον Πάθος Του, προετοιμάζει και εμάς σήμερα, ώστε να δεχθούμε το Πάθος Του ως σωτήριο. Αν και εμείς δεν κατανοήσουμε και  φθάσουμε στην ακαταληψία των δύο εκ των Μαθητών, οι οποίοι ζήτησαν αξιώματα από το Χριστό, εαν βλέπουμε τον Κύριό μας να μας εξυπηρετήσει στα συμφέροντά μας, στην εργασία μας, στις μικρότητές μας, τότε δεν θα καταλάβουμε τί ζητάμε και τί πραγματικά θέλουμε από το Θεό.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αν αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται δεν καθαρίσουμε την καρδιά μας, βιώνοντας μέσω των Μυστηρίων τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριό μας, τότε θα μείνουμε εντελώς άγευστοι πνευματικά, θα περάσει άλλο ένα Πάσχα, κατά το οποίο περιοριστήκαμε στα γλέντια, στους κρότους και  στα φαγοπότια. Ο Χριστός μας ζητά να εισέλθει στην καρδιά μας και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου προγευόμαστε την όγδοη και ατελεύτητη ημέρα στην άνω Ιερουσαλήμ  στη Βασιλεία των Ουρανών. Η ζωή του αληθινού Χριστιανού είναι η αλληλοπεριχώρηση μετά του Τριαδικού Θεού. Δεν προβάλει τη χαρά του, αλλά τη χαρά όλων, δεν προβάλει τα προβλήματά του, αλλά τα προβλήματα όλων. Η αγάπη μεταφράζεται μονάχα  ως θυσία. Τότε μόνο συντελείται η καλή αλλοίωση από το Θεό και ο άνθρωπος ομοιάζει με το Δημιουργό του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς να διέλθουν τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, εν ταπεινώσει, εν κατανύξει και προπάντων εν αγάπη.
 
IMG_0599.JPG