Το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαρτίου ε.έ. στο βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά ο Επίσκοπος της Τοπικής Εκκλησίας, η αδελφότητα της Μονής και πλήθους ευλαβών πιστών συνήχθησαν για να υμνήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.
Στη λουσμένη από το φως των κεριών των πολυελαίων και τη φλόγα των καντηλιών του εικονοστασίου Εκκλησία της Παναγίας εψάλη ο Ακάθιστος ύμνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τους μοναχούς της μονής και τους ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά.
Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία διηκόνησε το μυστήριο της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού τονίζοντας την αγάπη της και την προσφορά της στο ανθρώπινο γένος, την μεσιτεία της στο Θεό και την προστασία της. Και ανέφερε ότι σε κάθε δύσκολη κατάσταση καταφεύγουμε στη Μητέρα του Θεού και την παρακαλούμε να μας επισκιάσει.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε ο Θεός είναι κοντά μας, και με το Σταυρό Του και την Ανάστασή Του, που σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε, επαγγέλλεται σε όλους μας την καινούρια ζωή, αυτή που θα ακούσουμε το βράδυ της Αναστάσεως «Ἀνέστη Χριστός καί ζωή πολιτεύεται».
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους δύναμη, υγεία και πλούσια τη Χάρη του Θεού με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου Λουκά του εν τω Στειρίω, ώστε να πορευτούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να βιώσουμε τη χαρά που απορρέει από το κενό Μνημείο του Σωτήρος Χριστού.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε στον παριστάμενο Διοικητή της 1ης Στρατιάς της Λάρισας Αντιστράτηγο κ. Δημόκριτο Ζερβάκη δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα και του πρόσφερε ως ευλογία αντίγραφο της εικόνας του Οσίου Λουκά, όπου κρατάει το μοναστήρι του, ευχόμενος οι πρεσβείες του Οσίου να τον στηρίζουν.