Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

7η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η 7η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το Εκκλησιαστικό Έτος 2016-2017 στον Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (Ψηλός Βράχος).
Εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος με την ευκαιρία της
εορτής του Πάσχα αναφέρθηκε στον Μυστικό Δείπνο, βάσει των σχετικών αναφορών των ιερών ευαγγελίων. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σύνδεση του Μυστικού Δείπνου με τις Ιουδαϊκές παραδόσεις για την εορτή του Πάσχα αλλά και την υπέρβαση και κατάργηση του εβραϊκού Πάσχα με την παράδοση κατά τον Μυστικό Δείπνο του μεγίστου μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Ακόμη υπογράμμισε το μεγαλείο του ιερατικού έργου και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους κληρικούς να λειτουργούν πάντοτε ακατακρίτως ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου.
Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως έγινε αναφορά σε τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.