Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ.

 Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, την οποία είχε την ονοματική του εορτή ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. π. Νικηφόρος Ευσταθίου - Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος. 

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν, μαζί με τον εορτάζοντα π. Νικηφόρο, οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημος Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλος  και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυξ, π. Χριστόδουλος Μάνιας - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, π. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ, π. Νεκτάριος Ευγενικός και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Πολλοί επίσης ήταν οι Κληρικοί, οι οποίοι συμπροσευχήθηκαν αλλά και πιστοί που συνήλθαν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του π. Νικηφόρου.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Νικηφόρου και ευχήθηκε εορτίως και στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο και εξήρε τα χαρίσματα που τον καθιστούν πιστό εργάτη στην διακονία του Λαού του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος διάβασε νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Τάφου του μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, ο οποίος έχει ταφεί στον προαύλιο χώρο του Ορφανοτροφείου.