Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Πρώτος Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του.


Την 23η Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμάει την μνήμη του Οσίου Νικήτα του Θηβαίου, ο οποίος έζησε τον 11o αιώνα. Ο Όσιος Νικήτας γεννήθηκε στη Θήβα και σε μικρή ηλικία αναχώρησε για την Μονή Θεοκλήτου, όπου εκάρη μοναχός. Στη συνέχεια πήγε στην δυτική παραλία της επαρχίας των Θηβών, στην περιοχή της αρχαίας Όστειας, όπου ασκήτεψε σε ένα σπήλαιο. Πέθανε στις 23 Ιουνίου του 1079.

Φέτος εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου για πρώτη φορά στο ασκητήριό του, που βρίσκεται στην περιοχή Αλώνι Μιχαίων στη Ζάλτσα.
Το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου ε.έ. τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, με την συμμετοχή κατοίκων του Κυριακίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Νικήτα και επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες διάσωσης του ασκητηρίου και ανάδειξής του και ο χώρος να είναι προσβάσιμος, ώστε οι πιστοί να γνωρίσουν που ασκήτεψε ο Όσιος Νικήτας.